GESCHIEDENIS

Anno 2024

Wat de toekomst nog te bieden heeft dat weten we niet, maar wat we wel weten is dat bij Keurslager Derycker “Kwaliteit, elke dag opnieuw” op de eerste plaats komt!

Anno 2023

Update website & Dorine onze kokkin gaat na meer dan 40 jaar dienst in welverdiend pensioen. We zullen haar kookkunsten missen!

Anno 2021

Kris liet een nieuwe toonbank installeren, zodat zijn team u een ruimere keuze dagschotels en soepen kan aanbieden.

Anno 2020

Bestellen kan nu via onze webshop en ophalen via onze versbox. U kunt uw producten vanaf nu bestellen en ophalen wanneer u dat wenst (24/24). U ontvangt een code via e-mail of sms om het vakje met uw bestelling in, te openen.

Anno 2017

Marnix gaat in pensioen na meer dan 40 jaar bij Keurslager Derycker te hebben gewerkt. Aan zijn vakmanschap kunnen echter maar weinigen tippen en daarom zie je hem soms nog als flexi bij ons.

Anno 2014

In mei 2014 werd de winkel voorzien van een nieuw likje verf en een ander accent kleurtje. Er kwam ook een cashbox. Hygiënisch, correct, snel en veilig voor het ontvangen en teruggeven van cash geld.

Anno 2013

Met een bus vol klanten richting het kuipje in Gent voor de Keurslagers slagers parade (keurslagers bestaan 30 jaar in België). Via een kraslotenactie werden 25 koppels uitgeloot om met ons mee te gaan. Samen met onze klanten op de bus, genietend van hapjes en drankjes. Eens aangekomen was het één groot feest met zeer veel ambiance met optredens van menig Vlaamse schlager artiesten.

Anno 2011

De koeling in de werkplaats is gerealiseerd. Deze is voorzien van luchtkanalen welke aan het plafond over de volledige atelier de koude voorziet. Als resultaat hebben we een betere bewaring van ons te bewerken gamma.

Anno 2009

Aanschaf van een volautomatische gehaktmolen. Het gehakt moet niet meer manueel in de trechter gevoerd worden, maar wordt met een systeem van slakken in polyethyleen aangevoerd naar de messen wat veel hygiënischer is. De temperatuur van de door te malen grondstof wordt zo ook koeler gehouden.

Anno 2008

De zaak investeert in een computergestuurde mengmachine met geïntegreerde koeling en vacuüm. Door tijdens het mengen de temperatuur zo laag mogelijk te houden wordt een veel verser eindproduct afgeleverd, zo blijft de bewaring optimaal.

Anno 2007

De zaak verhuist van nummer 42 naar nummer 44. Op nummer 44 staat de nieuwbouw, nummer 42 wordt na de verhuis afgebroken om de rest van de nieuwbouw te vervolledigen. Vanaf nu beschikt de zaak over een aparte (leveranciers) ingang. De nieuwe inrichting voldoet aan de laatste eisen qua voedselveiligheid en HACCP.

Anno 2006

In juli 2006 gaat de zaak online met een eigen website.

Afbeelding1

Anno 2002

ANNO 2002 Op 1 december 2001 sluit Kris zich aan bij de vereniging van de Belgische Keurslagers. De ondernemer besloot dit pas kenbaar te maken aan zijn klanten op 1 maart 2022. Dit wegens de omschakeling van de Belgische frank naar de Euro op 1 januari 2002. Om het label te mogen dragen gebeurt een jaarlijkse externe en onaangekondigde controle op meer dan 200 punten.

Anno 2000

ANNO 2000 De zaak werd na 30 jaar overgenomen door de oudste zoon Kris. Kris volgde 4 jaar slagersschool te Diksmuide. De slagerszoon hing daarna op leercontract in Brussel. Hij leerde zijn beroep bij verschillende collega’s gehuisvest in West-Vlaanderen. De stiel had hem te pakken en wegens grote interesse volgde hij voorgezette opleidingen in charcuterie en traiteurgerechten. Om u als klant het beste te bieden werd de zaak vernieuwd in juni 2000. Kris bleef hiervoor 6 weken gedwongen gesloten. Hij investeerde in een goede winkelinrichting en dit loonde. De kant kreeg meer overzicht en de zaakvoerder kon er makkelijker werken volgens de noden en wetgeving van de tijd.

Afbeelding3

Anno 1999

Enkele levende runderen werden voor de slagerij geplaatst tijdens de braderie. Deze winkelfeestdag werd toen georganiseerd in het eerste weekend van augustus. Het publiek was enthousiast.

Anno 1990

De werkplaats werd aangepast aan de voorschriften, eisen en verwachtingen, van de wetgeving.

Afbeelding1

Anno 1978

Door de uitbreiding van het assortiment werd de winkel aangepast.

Anno 1975

Anno 1975 Als landbouwerszoon zat de boerenstiel bij Roger in het bloed. Als hobby start hij met het vetmesten van ‘vrouwelijke dikbil’ runderen voor zijn eigen zaak. Enkel het beste rundsvlees kwam zo terecht in de slagerij. De andere runderen werden verkocht aan de vleesgroothandel. In de beginjaren werden prijskampen georganiseerd en Roger haalde regelmatig eerste en ereprijzen.

Afbeelding3

Anno 1970

Na ruim 60 jaar Tratsaert werd de zaak op 1 juli overlaten aan het echtpaar “Derycker Roger & Verhelst Rita”. De toenmalige slagerij leverde vooral aan hotels, restaurants, verzorgingsinstellingen en scholen. Het slagerskoppel maakte ook van de particuliere verkoop een succes.

Anno 1958

Een verbouwing drong zich een eerste keer op. De winkel werd vergroot en er werd een gekoelde toonbank geïnstalleerd. De zaak werd plechtig geopend door de toenmalige burgemeester Piers.

Anno 1909

Pieter Joannes Tratsaert overlijdt en de dochter zette samen met haar man het wagenbedrijf verder die later de Chevrolet garage Seghers werd. Het gebouw werd opgesplitst in 2 delen en zoon Henri Tratsaert startte de huidige slagerij in het tweede gedeelde. Henri genoot al snel een goede faam, waarvan ook de Koninklijke familie op de hoogte was. S.A.R. Charles de Belgique bevoorraadde zich hier. (In die tijd bestonden er nog geen frigo’s en werd het vlees bewaard in de kelder in grote kasten met ijsblokken.)

Anno 1877

Pieter Joannes Tratsaert verhuist van Stene naar de Chaussée de Thourout 42 om er zijn wagenmakersberoep uit te oefenen. In die tijd, het prille begin van de Koningin der badsteden. Rondom lagen nog velden en weiden. De vroegere Veldstraat – nu de Jules Peurquartstraat – getuigt hiervan. Het huis waarin Tratsaert was gevestigd, had een brede poort met werkplaats en stallingen.